Asiaa Asiakaskeskeisyydestä

Nukkuva karhu, miten sinut saa herättää?

Mieti yritystä, jonka asiakas olet, mutta et kuitenkaan ole viime aikoina ihan hirveästi asioinut heidän kanssaan. Esimerkiksi jokin jatkuva palvelu tai asiakkuus, kuten sähköyhtiö, jatkuva viihde- tai suoratoistopalvelu, tai vaikka lähiliikenteen tai kuntosalin kausikortti. Olet tilanteessa, että maksat heille säännöllisesti joka kuukausi, mutta käyttö on hieman harventunut viime aikoina. Näin myös asiointia ja kontakteja on melko vähän tai ei juuri lainkaan. Olet siis niin kutsuttu nukkuva karhu. 

Kun sinuun ollaan yhteydessä, ensimmäinen ajatus on, että “apua, onko joku lasku maksamatta” tai “mitähän ne yrittää myydä minulle lisää”, eikö olekin? Emme ole tottuneet, että meihin oltaisiin yhteydessä muusta syystä.

Millä asialla sinua saisi lähestyä? Saisiko sinua kiittää asiakkuudesta? Saisiko sinulle kertoa asiakaseduista, jotka sinulle kuuluvat? Saisiko sinun kanssasi varmistaa, että tietosi ja sitä kautta palvelukokonaisuutesi on ajantasalla? Saisiko sinulle kertoa alennuksesta, jonka saat pitkäikäisenä nykyasiakkaana? Saisiko sinulle asiointisi pohjalta ehdottaa hetkellistä taukoa tai edullisemman hinnan pakettia?

Kysymys ei siis taida olla siitä etteikö nukkuvaa karhua saisi herättää, vaan siitä miten tehdä se asiakkuutta arvostaen ja siitä kiittäen, jopa asiakkaan parasta aidosti edistäen.

Entäpä siinä tilanteessa, että olet juuri päätynyt lopettamaan asiakkuuden, ja ilmoitat tästä yritykselle. Eikä aikaakaan kun saat viestin, että tulemme kaipaamaan sinua, ja jos palaat, saat huomattavan hyvän tarjouksen. Eikös silloin ole jo hieman myöhäistä?

Kirsi Kalpio
Business Director