frankly insider

Saammeko esitellä, Business Designer Aino Immonen

Asiakaskeskeisyyden ytimessä on ihminen. Tämä kirjoitussarja esittelee ihmiset töiden ja taikojen takana. Sarja elää haastateltaviensa mukana – tämän kerran haastateltava valitsee seuraajansa ja luo näköisensä haastattelun.

Business Designerina suunnittelen asiakaslähtöisiä konsepteja ja työkaluja, jotka kehittävät asiakasyritystemme toimintaa strategian mukaiseen suuntaan. Erikoisosaamistani ovat ihmisen käyttäytymisen ymmärtäminen sekä erilaiset tutkimusmenetelmät, joilla rakennamme liiketoimintakriittistä asiakasymmärrystä. Ennen franklyä olen työskennellyt vastaavankaltaisissa tehtävissä mediatoimistossa sekä Helsingin yliopistolla markkinoinnin tutkimus- ja opetustehtävissä. 

Innostun aina, kun pääsen syventymään asioihin kunnolla! Minua kiehtoo ongelmanratkaisu: aidot liiketoiminnan ja organisaatioiden haasteet, joihin voidaan hakea ratkaisuja asiakasymmärryksellä ja teorioita luovasti soveltamalla. Erityisen inspiroivia ovat hankkeet, joissa paneudutaan yritykselle tärkeisiin kehityskohtiin yhdistämällä erilaisia tietolähteitä ja menetelmiä, osallistamalla organisaatiota monipuolisesti ja punnitsemalla ratkaisua eri näkökulmista. Nautin siitä, kun datasta alkaa hahmottua johdonmukaisuuksia, jotka kiteytyvät liiketoimintaa muuttaviksi oivalluksiksi ja konkretiaan vietäviksi asioiksi. Paras hetki on se, kun loogiset päättelyketjut löytyvät ja validoituvat - palaset loksahtelevat paikalleen! Erityisen palkitsevaa minusta on nähdä toimeksiannoissamme syntyvien asiakaskeskeisten toimintamallien ja viitekehysten kääntyminen käytäntöön ja realisoituminen parantuvissa liiketoiminnan tuloksissa. 

Nautin myös vapaa-ajallani ongelmanratkaisusta, vaikka palapelien ja sudokujen muodossa. Työn vastapainoksi rentoudun elokuvien ja ulkoilun merkeissä sekä viettämällä aikaa perheen ja ystävien kanssa. Franklyssä viihdyn, koska teemme paljon asioita yhdessä, yhtenä tiiminä - autamme toisiamme, joustamme. Franklyssä on aito halu mahdollistaa tekemistä ja oppimista kaikkien omien kiinnostusten kohteiden mukaisesti. Ihanaa, kun on työkavereina ja asiakkaina niin hyviä tyyppejä, joiden kanssa ratkoa mielenkiintoisia ongelmia!