Kesko

K-ruokailmiöt – vuoden 2019 ruokatrendien kartoitus

Haaste

K-ryhmä haluaa profiloitua ruoka-alan parhaana asiantuntijana ja tuoda julkiseen keskusteluun ajankohtaisia ihmisiä kiinnostavia ruokailmiöitä ja -trendejä. K-Ruokailmiöt 2019 kertoo ajankohtaista tietoa pinnalla olevista ruokatrendeistä ja kuluttajien ostoaikeista.

Ratkaisu

K-Ruokailmiöt 2019 on jatkumo vuoden 2017 toteutetulle ensimmäiselle Ruokailmiöt tutkimukselle ja tarkastelee myös sitä, miten ruokailmiöt ovat kehittyneet kuluneiden kahden vuoden aikana. Kattava kokonaisuus luo näkymän pinnalla oleviin ruokailmiöihin, kertoo ihmisiä kiinnostavista ja kuluttajakäyttäytymistä ohjaavista puheenaiheista sekä ennustaa, mitä kuluttajien ostoskoreista löytyy vuonna 2019.

K-Ruokailmiöt 2019 julkaistiin marraskuussa 2018 ja raporttia hyödynnetään K-ryhmän markkinoinnissa ja viestinnässä laajasti.

Tutkimuksen tulokset perustuvat K-ryhmän päivittäistavarakaupan asiantuntijoiden ja K-ruokakauppiaiden haastatteluihin sekä K-ryhmän Kylä-asiakasyhteisön kuluttajapaneelissa tehtyyn tutkimukseen, johon vastasi lokakuussa 2018 yhteensä 1069 kuluttajaa. Otos painotettiin vastaamaan Suomen väestöä iän, sukupuolen ja asuinpaikan mukaan.

Lopputulemat

Lopputuloksena K-ryhmä sai inspiroivan ja visuaalisen K-Ruokailmiöt 2019 -raportin, joka yhdistää eri tietolähteistä saadun informaation monipuoliseksi kokonaisuudeksi ja kertoo samalla, miten kuluttajien ostoskorien sisällöt, samoin kuin eri ruokailmiöt ovat muuttuneet ja kehittyneet edellisestä tutkimuskerrasta.

K-Ruokailmiöt 2019 on kiinnostanut mediaa laajasti. Muun muassa Ylen aamutelevisio nosti aiheen esille heti julkaisupäivänä, A-studio tarttui täsmähyvinvoinnin teemaan muutama päivä julkistamisajankohdan jälkeen. Myös Twitterissä, Facebookissa ja Instagramissa huomioarvo on ollut hyvä.

Lue koko Ruokailmiöt 2019 -raportti täältä

Mikä teidän tarpeenne on? Jutellaan lisää!

frankly-tiimi

Asiakas

Kesko

Asiakkaan kuvaus

Kesko on suomalainen kaupan alan pörssiyhtiö. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 1.800 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Puolassa ja Valko-Venäjällä.