Purmo Group

Kokonaisvaltainen brändiuudistus

Brand strategy & design, Comms strategy, Change enablement

Haaste

Johtavalla kestävien sisäilmastoratkaisujen asiantuntijalla Purmo Groupilla (ent. Rettig ICC) on vahva jalansija patterimarkkinassa. Menneiden vuosien aikana yritys on kasvanut muun muassa lukuisten yrityskauppojen myötä.

Purmo Group tähtää vahvaan kasvuun ja tavoitteen toteuttamiseksi yritys halusi päivittää ja globaalisti yhdenmukaistaa brändistrategiansa ja -identiteettinsä. Kumppaniksi tehtävään valittiin hasan & co., jonka kanssa toteutettiin uudistuksen strategia-, design- ja viestintätyö.

Ratkaisu

Tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa syntyi uusi nimi, brändistrategia ja visuaalinen identiteetti. Työhön osallistui ja osallistettiin aktiivisesti asiakkaita, henkilöstöä ja yrityksen johto. Brändiuudistusta lähdettiin työstämään pohtien syvällisesti, millainen yritys on nyt ja millainen se haluaa tulevaisuudessa olla. 

Strategiatyön edetessä henkilöstölle viestittiin aktiivisesti, miksi uudistukseen ryhdyttiin, mitä uudistuksella tavoiteltiin ja miten kehittämismatka eteni. Uuden yhteisen suunnan kirkastamiseen osallistettiin myös henkilöstöä henkilöstötutkimuksen kautta jka siitä saavutettua ymmärrystä hyödynnettiin viestintämateriaaleissa.

Kokonaisvaltaisen brändiuudistuksen myötä uusi bränditarina kiteyttää yrityksen menestyksekkään historian ilmentäen vahvaa tulevaisuuden kasvutahtoa: olla tulevaisuudessa johtava kestävien sisäilmaratkaisujen toimittaja ja asiakaskeskeinen sisäilmamukavuuden asiantuntija.

Lopputulemat

Työn tuloksena Rettig ICC on nyt Purmo Group. Purmo Groupilla on uusi asiakas- ja strategiaymmärrykseen pohjaava brändistrategia, kirkastettu bränditarina, brändiviestinnän ohjeisto (viestinnän ohjeisto, viestintästrategia ja ydinviestit, määritelty tyyli ja äänensävy), brand handbook ja visuaalinen identiteetti (ilme, logo, merkki, piktogrammit, värit, typografia, kuvat, brändifilmi, brändimateriaalien pohjat). 

Uudistettu brändi, Purmo Group, julkistettiin sisäisesti syyskuussa 2019. Julkistus toteutettiin sisäisen viestinnän materiaalien ja toimenpiteiden kautta, joilla henkilöstölle avattiin yhdessä kirkastettu uusi suunta ja tarina. Selkeän henkilöstöviestinnän kautta pyrittiin mahdollistamaan työntekijöiden aktiivinen toimijuus osana uuden Purmo Groupin brändistrategiaa – innostamaan henkilöstöä kohti uutta suuntaa.

Ulkoisille sidosryhmille uusi Purmo Group esiteltiin lokakuussa 2019.

Asiakas

Purmo Group

Toimiala

Building Materials

Työn tyyppi

Brand strategy
Brand design
Change enablement
Comms strategy
Internal Comms
Creative storytelling

Asiakkaan kuvaus

Purmo Group on johtava kestävien sisäilmastoratkaisujen asiantuntija. Tuotevalikoima sisältää radiaattorit, pyyhekuivaimet, lattialämmitysratkaisut, konvektorit, venttiilit ja säätimet. Purmo Group toimii maailmanlaajuisesti – yrityksellä on 3300 työntekijää ja yli 50 toimipistettä 26 maassa.