frankly insider

Saammeko esitellä, Business Designer Leo Järstä

Asiakaskeskeisyyden ytimessä on ihminen. Tämä kirjoitussarja esittelee ihmiset töiden ja taikojen takana. Sarja elää haastateltaviensa mukana – tämän kerran haastateltava valitsee seuraajansa ja luo näköisensä haastattelun.

Monipuolinen kaupunkikultturisti

Uudet asiat inspiroivat minua. Se, että olemme askeleen edellä.

Aloitin franklyssä 2017 Planner-tehtävässä. Rooli ja frankly yrityksenä tuntui heti omalta – olen utelias ja seuraan, mitä maailmalla tapahtuu. Luen paljon ja olen kiinnostunut laajasti eri asioista, mikä helpotti Planner-työtä. Oma ymmärrys rakentuu siitä, että aktiivisesti seuraa mitä elävässä elämässä tapahtuu, on se havainto sitten kadunkulmasta tai uutisfeedistä. 

Sama monipuolisuus näkyy myös arjessani. Tykkään elävästä kaupungista ja kulttuurista. Laji kuin laji sujuu, pelaan jalkapalloa, Merihaan pallohalli on tullut tutuksi, puistossa heitän petankkia. Lukupiirissämme on menossa 50. kirja. Kausikorttipaikat HIFK:n matseissa on ollut lapsesta saakka – siitä on syntynyt vuosien varrella iloa ja surua.

Nykyisessä roolissani Business Designerina autan organisaatioita muuttumaan asiakaskeskeiseksi. Projektit ovat monipuolisia: brändien ja toimintatapojen kehittämisestä asiakkaan syväluotaamiseen. Asiakkaamme ja heidän kulttuurinsa ovat kuitenkin aina erilaisia. Se haastaa meidät olemaan luovia ja oivaltamaan, mikä toimii missäkin organisaatiossa ja mitä kannattaa tehdä.

Innostukseni työhön tulee erityisesti yhdessä saaduista oivalluksista. Siitä, kun asiakas pääsee loistamaan oivallustemme kautta. Samalla projektit ovat haastavia kokonaisuuksia ja ne vaativat aikaa. 

Vaikka olen päässyt tekemään paljon erilaisia hankkeita Suomen johtavien brändien kanssa, minulla ei ole yhtä yksittäistä ikimuistoisinta projektia. Jokainen projekti käynnissä ollessaan tuntuu siinä hetkessä tärkeältä ja ikimuistoiselta. Projektimme ovat usein asiakkaillemme isoja ja tärkeitä asioita. 

Parasta kollegoissa on hyvä yhdessä tekemisen meininki. Jokaisella meistä on oma mauste, joku oma kulma, jonka tuo mukanaan yhteiseen soppaan. Täydennämme toisiamme. 

Toimiva, mutta jaettu vastuu on monesti myytti, mutta meillä se toimii roolista riippumatta. Jokainen kantaa vastuuta. Ei tarvitse murehtia, tuleeko jotain tehtyä. 

Kun teemme töitä yhdessä, onnistumme.