Frankly Insider

Saammeko esitellä, Business Director Kirsi Kalpio

Asiakaskeskeisyyden ytimessä on ihminen. Tämä kirjoitussarja esittelee ihmiset töiden ja taikojen takana. Sarja elää haastateltaviensa mukana – tämän kerran haastateltava valitsee seuraajansa ja luo näköisensä haastattelun.

Frankly-matkani alkoi 4 vuotta sitten. Siitä lähtien olen päässyt syventämään omaa osaamista ja käyttämään aikaisempaa taustaani asiakasymmärryksen ja arvonluontimallien kehittämisestä. 

Omassa roolissani Business Directorina autan yrityksiä ajattelemaan ja oivaltamaan uutta asiakkaan näkökulman kautta. Arjessa on helppoa jäädä kiinni oman organisaation asioihin ja prosesseihin. Seurauksena on useasti se, että asiakas ihmisenä ja hänen odotuksensa unohtuu. Asiakaskeskeisyys vaatii sitä, että asiakkaan näkökulma on aidosti mukana jokaisen tiimin tekemisissä ja tuo mukaansa uusia tapoja tehdä liiketoiminnan kehitystä. Asiakkaiden osallistaminen uudenlaisilla laadullisilla menetelmillä on minusta erittäin innostavaa, esimerkiksi sukeltaminen ihmisten arkeen etnografisen havainnoinnin tai vaikka mobiilipäiväkirjan kautta. Näin syntyy uusia ja usein jopa yllättäviä näkökulmia ja oivalluksia, jotka tuovat asiakkaan entistä lähemmäksi ja konkreettisemmaksi. 

Asiakkaan organisaation ja franklyn tiimin onnistumiset innostavat minua. Asiakkaan halu tehdä töitä yhdessä, luottamus franklyyn ja projekteista syntyneet syvemmät kumppanuudet ovat minulle tärkeitä motivaattoreita. Korona-aikana suhteiden rakentaminen uusien asiakkaiden kanssa on haastavaa, kun ihmisiä ei pääse tapaamaan kasvokkain. Toisaalta olemme asiakkaidemme kanssa myös huomanneet, että moni asiaa toimii jopa paremmin digissä.

Franklyssa parasta on ehdottomasti meidän ihmiset! Olemme koko hasan- ryhmänä iso joukko huippuammattilaisia, ja jokaisella meistä on erilaista osaamista – yhdessä tekemällä, ja välillä kipuilemallakin, saavutamme enemmän. Ei tyydytä kädenlämpöiseen ja pidetään rima korkealla.

Harrastukseni työn ulkopuolella muodostavat hyvää tasapainon lähdettä. Hömppäviihde on varma tapa saada arkeen lisää virtaa. Mökkimme on minulle tärkeä henkireikä, vietän siellä paljon aikaa luonnossa ja paikkoja kunnostaen. Viimeisin projektini on do-it-yourself rantasaunan remontti katosta lattiaan, olen siitä erityisen ylpeä!